Організаційно-структурні основи функціонування Міністерства народного здоров’я та опікування в Українській державі у 1918 р. - Лебедєв, Д.В. (Держава і право, 2012)
Розглядаються нормативно-правові та організаційно-структурні основи функціонування Міністерства народного здоров’я та опікування в Українській державі у 1918 р. Характеризується структура міністерства, функції апарату МНЗтаО, розкривається взаємодія міністерства з органами місцевого самоврядування. Рассматриваются нормативно-правовые и организационно-структурные основы функционирования Министерства народного здоровья и опеки в Украинском государстве в 1918 г. Характеризуется структура министерства, функции аппарата МНЗиО, раскрывается взаимодействие Министерства с органами местного самоуправления. Examined normatively legal and organizationally structural bases of functioning of Ministry of folk health and guardianship in the Ukrainian state in 1918. The structure of ministry, function of vehicle of MNZtaO is characterized, co-operating of ministry opens up with the organs of local self-government.