Проблема введення надзвичайного стану як важлива складова у діяльності Верховної Ради України - Антонов, В.О. (Держава і право, 2012)
Розглядаються проблеми, пов’язані з введенням надзвичайного стану в Україні. Звертається увага на те, що прийняття таких рішень можливе у разі наявності реальної загрози безпеці громадян або конституційного ладу, відвернення якої іншими способами є неможливим. Особлива увага приділяється діяльності Верховної Ради України як суб’єкта системи забезпечення національної безпеки у межах своїх повноважень, визначених Конституцією України. Рассматриваются проблемы, возникающие с введением чрезвычайного положения в Украине. Обращается внимание, что принятие таких решений возможно при наличии реальной угрозы безопасности граждан или конституционному строю украинского
государства. Рассматривается деятельность Верховного Совета Украины как субъекта системы обеспечения национальной безопасности в период введения чрезвычайного положения в стране. The article consists of the problems that are occurred when applying a state emergency in Ukraine. The author provides that the making of such decision will be possible if the problem of the real threat to security of society or to the constitutional order exists in a present time and the other ways of solving this task are impossible. The especial attention is pointed on the activities of Verkhovna Rada of Ukraine as a subject of national security in a time of applying a state emergency in Ukraine.