Конституційно-правові поняття в системі понятійно-категоріального апарату конституційного права - Подорожна, Т.С. (Держава і право, 2012)
Аналізуються конституційно-правові поняття як один з головних елементів понятійно-категоріального апарату конституційного права. Розглядається їх провідна роль у вирішенні завдань сучасної конституційно-правової науки з точки зору подальшого удосконалення й підвищення ефективності конституційно-правових відносин. Анализируются конституционно-правовые понятия как один из главных элементов понятийно-категориального аппарата конституционного права. Рассматривается их ведущая роль в решении задач современной конституционно-правовой науки с точки зрения дальнейшего совершенствования и повышения эффективности конституционно-правовых отношений. The article analyzes the constitutional and legal concepts as one of the main elements of the conceptual and categorial apparatus of constitutional law. We consider them a leading role in addressing the problems of modern constitutional jurisprudence in terms of further improving the efficiency of constitutional and legal relations.