Конституційно-правова відповідальність політичних партій: поняття, сутність та особливості - Петришина-Дюг, Г.Г. (Держава і право, 2012)
Досліджується конституційна відповідальність як елемент конституційно-правового статусу політичної партії, аналізуються проблеми вітчизняної науки конституційного права через з’ясування поняття, сутності, особливостей та підстав конституційно-правової відповідальності політичних партій. Исследуется конституционная ответственность как элемент конституционноправового статуса политической партии, анализируются проблемы отечественной науки конституционного права через выяснение понятия, сущности, особенностей и оснований конституционно-правовой ответственности политических партий. In this article the constitutional responsibility as part of the constitutional and legal status of a political party investigate the problem of domestic science of constitutional law to clarify the concept, nature, characteristics and reasons constitutional and legal responsibility of political parties analyzed.