Історія виникнення та розвитку інституту імпічменту у зарубіжних державах - Шевчук, А.З. (Держава і право, 2012)
Досліджуються основні етапи становлення та розвитку інституту імпічменту, аналізуються причини появи та введення у конституційне законодавство більшості зарубіжних держав цього правового явища, а також окреслюються специфічні риси, притаманні процедурі імпічменту. Исследуются основные этапы становления и развития института импичмента, анализируются причины появления и введения в конституционное законодательство большинства зарубежных государств этого правового явления, а также определяются специфические черты, присущие процедуре импичмента. In this article the main stages of formation and development of the impeachment are investigated, the causes of and input into the constitutional law of most foreign countries this legal phenomenon are analyzed and specific features inherent in the process of impeachment are delineated.