Адміністративно-інфраструктурне право: поняття, предмет, джерела і завдання - Галунько, В.В. (Держава і право, 2012)
Обґрунтовано об’єктивне існування адміністративно-інфраструктурного права як частини (підгалузі) особливого адміністративного права, в межах якого здійснюється адміністративно-правове регулювання авіаційного, автотранспортного, морського і річкового транспорту та зв’язку, що забезпечується суб’єктами публічної адміністрації на основі реалізації норм адміністративного права з метою забезпечення прав і свобод фізичних і юридичних осіб щодо безпечного швидкісного і комфортного переміщення пасажирів, вантажів та інформації. Обосновано существование в Украине административно-инфраструктурного права как части (подотрасли) особенного административного права, в пределах которого осуществляется административно-правовое регулирование авиационного, автотранспортного, морского и речного транспорта и связи, которое обеспечивается субъектами публичной администрации на основе реализации норм административного права с целью обеспечения прав и свобод физических и юридических лиц касательно безопасного скоростного и комфортного перемещения пассажиров, грузов и информации. There is administrative and infrastructure law in Ukraine. It also exists as a part administrative and law regulation of aviation, car transport, sea and river transport and communication limes. It is provider with subjects of public administration based on carting out of administrative law as well as that of freedom physical and certain persons pertaining to secure, speedy and comfort transportation of cargoes and information.