Правові акти європейських інституцій влади у контексті становлення сучасної моделі трудової правосуб’єктності - Костюк, В.Л. (Держава і право, 2012)
Досліджуються напрями впливу правових актів європейських інституцій влади на формування новітньої моделі трудової правосуб’єктності. Аналізуються науково-теоретичні підходи, правові акти Ради Європи та Європейського Союзу. Вказується на основоположну роль цих актів на сучасний етап розвитку в Україні трудового законодавства,трудової правосуб’єктності. Исследуются направления влияния правовых актов европейских институтов власти на формирование новой модели трудовой правосубъектности. Анализируются научно-теоретические подходы, правовые акты Совета Европы и Европейского Союза. Указывается на основополагающую роль этих актов на современный этап развития в Украине трудового законодательства, трудовой правосубъектности. This article investigates the impact areas of legal acts of the institutions of power in forming the newest model of labor law. Analyzes of scientific and theoretical approaches, legal acts of the Council of Europe and the European Union. Indicate on the fundamental role of these acts on the current stage of development in Ukraine labor legislation, labor law. Conclusions.