Міжнародно-правове регулювання пенсійного забезпечення по інвалідності внаслідок загального захворювання - Коробенко, Н.П. (Держава і право, 2012)
Аналізуються універсальні та європейські міжнародно-правові акти в сфері пенсійного забезпечення по інвалідності внаслідок загального захворювання щодо їх відповідності пенсійному законодавству України, на основі чого вносяться пропозиції про приведення у відповідність до міжнародних соціальних стандартів окремих положень національного законодавства. Анализируются универсальные и европейские международно-правовые акты в сфере пенсионного обеспечения по инвалидности вследствие общего заболевания на предмет их соответствия пенсионному законодательству Украины, на основании чего вносятся предложения о приведении в соответствие с международными социальными стандартами некоторых положений национального законодательства. Аnalysed universal and European mezhdunarodno-pravovye acts in the field of the pension providing on disability because of general disease for the purpose their accordance the pension legislation of Ukraine, on the basis of what suggestions are made about adduction in accordance with the international social standards of some positions of national legislation.