Теоретичні підходи визначення сутності дефініції рекреаційна територія - Пашенцева, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою дійсної наукової роботи є виведення синтезованого поняття рекреаційна територія і розкриття її особливостей.