Порівняння двомірних зображень об’єктів за формою їх контур - Боюн, В.П.; Сабельніков, Ю.А. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2007)
Пропонується алгоритм порівняння двомірних зображень об’єктів за формою їх контурів. Алгоритм застосований в інтелектуальній відеокамері ІВК-1, створеній в Інституті кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України. The algorithm for contour form comparison of the two-dimentional images of the objects is proposed. The algorithm is used in the intelligent videocamera IVC-1, created in the V.M. Glushkov Institute of Cybernetics NAS of Ukraine.