Особливості корпоративного управління в холдингових компаніях - Кадничанський, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Удосконалення діючих інструментів управління або пропозиція нових механізмів повинно допомогти розв'язанню описаної проблеми, усунути ґрунт для конфліктів і підвищити ефективність діяльності холдингових компаній. Саме тому питання управління і керованості корпоративних підприємств, взаємини великих інтегрованих структур з державою є одними із найактуальніших у правовому регулюванні діяльності підприємницьких об'єднань. Виходячи з цього, сьогодні існує об’єктивна потреба у поглибленні наукових досліджень системи корпоративного управління вітчизняних холдингових компаній.