Об адаптивном интеллектуальном интерфейсе "Пользователь - система массового применения" - Курзанцева, Л.И. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2008)
Предложен подход к созданию интеллектуального интерфейса для информационных систем массового применения, который обеспечивает взаимную адаптацию как пользователя к возможностям системы, так и системы к индивидуальным особенностям пользователя. Запропонований підхід у створенні інтелектуального інтерфейсу для інформаційних систем масового застосування, який забезпечує взаємну адаптацію як користувача до можливостей системи, так і системи до індивідуальних особливостей користувача. The approach to creation of the intellectual interface for information systems of mass application which provides mutual adapting as the user to possibilities of system and system to specific features of the user is offered.