Чинники формування міжнародної конкурентоспроможності країн в умовах глобалізації - Антоненко, К.В.; Батюлєва, А.О. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою цієї статті є комплексний аналіз категорії міжнародної конкурентоспроможності; дослідження підходів до оцінки міжнародної конкурентоспроможності, а також чинників забезпечення конкурентоспроможності; обґрунтування шляхів підвищення конкурентоспроможності країн. Для
досягнення цієї мети мають бути досліджені фактори, що впливають на конкурентоспроможність країн, визначені критерії оцінювання міжнародної конкурентоспроможності, висвітлені особливості розвитку світової економіки в сучасних умовах глобалізації, оцінені конкурентоспроможності провідних країн світу та визначені причини їх успіху.