Еволюціонування організаційних теорій в контексті дослідження системи управління організацією - Калюжна, Н.Г. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті. Перша (як хронологічно, так й сутністно) система наукових знань, методологія якої має послугувати підґрунтям при дослідженні системи управління підприємством, є теорія організації, положення якої формувались та еволюціонували на протязі ХХ сторіччя в рамках основних управлінських шкіл та підходів до управління. Отже, підґрунтям для формування сучасної парадигми системи управління організацією є, передусім, аналіз історичної ретроспективи організаційних теорій.