60 lat archeologii w UMCS. Podsumowanie ostatniego dziesiciolecia. Red. J. Gurba i J. Libera - Березанська, С.С.; Бунятян, К.П. (Археологія, 2009)
Рецензія на збірку: 60 lat archeologii w UMCS. Podsumowanie ostatniego dziesięciolecia / Red. J. Gurba i J. Libera Lublin, 2007. — 419 s. (Lubelski Materiały Archeologiczne, t. XV).