Природна сировина Карпат та її використання у праісторичні часи і в ранньому середньовіччі - Мацкевий, Л.Г.; Панахид, Г.І. (Археологія, 2009)
Питанням поширення і локалізації родовищ, місць видобутку та способів використання основних видів природної сировини у Карпатському регіоні було присвячено міжнародну наукову конференцію «Природна сировина Карпат та її використання у праісторичні часи і в ранньому середньовіччі» («Surowce naturalne w Karpatach oraz ich wykorzystanie w pradziejach i wczesnym średniowieczu»), яка відбулася в м. Кросно (Польща) 25—26 листопада 2008 року.