Формирование дозовых нагрузок на рыб Киевского водохранилища - Волкова, Е.Н.; Беляев, В.В.; Гончаренко, Н.И. (Гидробиологический журнал, 2010)
Изучали формирование поглощенной дозы излучения для разных видов рыб Киевского водохранилища от инкорпорированных радионуклидов, воды, донных отложений. При расчете учитывали особенности миграционного поведения рыб и пространственное распределение радионуклидов по площади дна. Установлено, что поглощенная за год доза облучения рыб составляет от 400 до 7700 мкГр. Вивчали формування поглиненої дози опромінення для різних видів риб Київського водосховища від інкорпорованих радіонуклідів, води та донних відкладів. Враховували особливості міграційної поведінки риб та просторовий розподіл радіонуклідів на площі дна. Встановлено, що поглинена упродовж року рибами Київського водосховища доза складає від 400 до 7700 мкГр. The formation of absorbed dose for different species of fishes of Kiev reservoir from incorporated radionuclides, water and sediment was studied. The distinct migratory behavior of fish and the spatial distribution of radionuclides in bottom area were considered. The absorbed radiation dose per year of fish ranged from 400 to 7700 μGy.