Экстремальные проявления неблагоприятных и опасных экзогенных процессов в ХХ веке в Крыму - Клюкин, А.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статье приведены параметры экстремальных проявлений селей, паводков, роста оврагов, абразии и морской аккумуляции, оползней и обвалов. Объем отложений, перемещенный ими в XX веке, ниже мирового уровня на 1 - 4 порядка. У статті приведені параметри екстремальних проявлень селів, паводків, зростання ярів, абразії та морської акумуляції, зсувів та обвалів. Обсяг відкладень, переміщених ними в XX столітті, нижче світового рівня на 1-4 порядки. In this article the parameters of extreme manifestations of mudflows, floods, ravines growth, abrasion and marine accumulation are represented. The amount of sediments moved by them in the XX century was below the sea level by 1-4 degrees.