Composition and diversity of passerine bird assemblages in the fl oodplain deciduous forests during the breeding season (Belarus) - Sakhvon, V. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2009)
Исследования видового состава и плотности населения птиц проводились в 1999-2007 гг. Для количественного учета птиц использовался маршрутный метод с некоторыми элементами метода картирования гнездовых территорий на учетных площадках. Три типа пойменных лесов Беларуси были охвачены учетами: дубравы, «южные» черноольховые леса и черноольшаники с примесью в древостое и подросте ели («северные»). В общем 48 видов воробьинообразных птиц было зарегистрировано на гнездовании в пойменных лесах, для 37 из них получены значения плотности на учетных площадках. Дослідження видового складу та щільності населення птахів проводилися в 1999-2007 рр. Для кількісного обліку птахів використовувався маршрутний метод з деякими елементами методу картування гніздових територій на облікових ділянках. Три типи заплавних лісів Білорусі були охоплені обліками: діброви, «південні» чорновільхові ліси і чорновільшаники з домішкою у деревостої і підрості ялини («північні»). Загалом 48 видів горобціподібних птахів було зареєстровано на гніздуванні в заплавних лісах, для 37 з них отримані значення щільності на облікових ділянках.