Использование динамических портретов звука при распознавании речевого сигнала - Данченков, О.И.; Николаенко, Д.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Рассматривается научная проблема распознавания речевых образов. Проведен анализ современных
компьютерных средств голосового управления. Сформулирована структура пользовательского
звукового интерфейса. Предложено использование динамических портретов звука как части процесса
определения параметров анализируемого звукового сигнала. Розглядається наукова проблема розпізнавання мовних образів. Проведений аналіз сучасних
комп’ютерних засобів голосового управління. Сформульована структура користувацького звукового
інтерфейсу. Запропоновано використання динамічних портретів звуку як частини процесу визначення
параметрів звукового сигналу, що аналізується. The scientific problem of recognition of speech images is considered. The analysis of modern computer
instruments of voice control is carried out. The structure of the user sound interface is formulated. The
structure of dynamic sound portraits as a part of process of definition of parameters of an analyzed sound
signal is offered.