О зимовке птиц на острове Хортица и прилегающей акватории Днепра в 2008-2009 гг. - Олейник, Д.С.; Козодавов, С.В. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2010)
У статті наведена інформація про проведені в зимовий сезон 2008-2009 рр. дослідження з вивчення видового складу, чисельності, щільності поширення та біотопічний розподіл птахів на о. Хортиця і прилеглій акваторії. The paper represents information on the researches conducted during the winter of 2008-2009 concerning to species composition, numbers, distribution density, and habitat distribution of birds on Khortitsa Island and adjacent waters of the Dnieper.