Гнездование пеночки-трещотки (Phylloscopus sibilatrix) в лесонасаждениях Запорожской области - Дядичева, Е.А.; Надточий, А.С. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2011)
У цій роботі використані матеріали польових досліджень гніздової орнітофауни штучних лісів та лісосмуг, зібрані у 2005-2009 рр. на півдні Запорізької та Херсонської областей. Найдетальніше досліджена територія Алтагирського лісу (заснований у 1880-1899 рр., площа приблизно 1500 га) на правому березі Молочного лиману (Якимівський р-н Запорізької обл.) – одного з найстаріших і самого південного серед штучних лісів Запорізької області. The work is based on the data of field investigations of breeding avifauna in planted forests collected in 2005-2009 in the south of Zaporizhzhia and Kherson regions. The most thoroughly it was examined the territory of Altahyr Forest (planted in 1880-1899, the area is about 1,500 ha) at the right bank of Molochnyi Lyman (Yakymivka district of Zaporizhzhia region), which is one of the oldest and southernmost planted forests in Zaporizhzhia region.