Динамика численности гнездящихся врановых птиц на контрольных площадках в 2000-2010 гг. на юге Запорожской области (Северное Приазовье) - Копылова, Т.В.; Кошелев, А.И.; Кошелев, В.А. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2011)
У роботі наведено дані обліків гніздуючих воронових птахів, що були виконані на протязі 2000-2010 рр. на півдні Запорізької області на чотирьох контрольних моніторингових ділянках з площею приблизно 16 км2 кожна. Ділянки розташовані у різних типах агроландшафтів, які, крім полів та садів, включають також штучні ліси невеликої площі, придорожні та полезахисні лісосмуги, природні та штучні водойми, бал- ки з заростями чагарників. The paper presents data of Corvidae counts conducted in 2000-2010 in the south of Zaporizhzhia region on four control monitoring plots, each having an area of approximately 16 square km. These control plots were located in different types of agricultural landscapes which include fields and gardens, small planted forests, shelter and roadside belts, artificial and natural water bodies, and gullies with scrub vegetation.