Пролет и зимовка савки (Oxyura leucocephala) в Крыму - Гринченко, А.Б. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2011)
До 1970-х років савка (Oxyura leucocephala) на Кримському півострові була рідкісним пролітним видом. У літературі існує лише близько десяти згадок про зустрічі савки за цей період часу. Навесні 2006 року Українське товариство охорони птахів провело дослідження всіх великих водойм і узбережжя Азовського і Чорного морів на Керченському півострові з метою підтвердити проліт виду на цій території. The White-headed Duck was known as a rare migrating species in the Crimean Peninsula until the 1970s. There are only a dozen references in the literature on records of the species during this period. In spring 2006, Ukrainian Society for the Protection of Birds has carried out a survey of all large water bodies and coastal areas along Azov and Black Sea on Kerch Peninsula in order to confirm migration of the species through the area.