Пеночка-зарничка (Phylloscopus inornatus Blyth) – новый вид фауны Крыма - Баник, М.В.; Девятко, Т.Н. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2011)
Ретельна перевірка свідчить, що невеличкий вівчарик, якого було здобуто О.С. Лисецьким 1.11.1957 р. у Криму, був невірно визначений як вівчарик зелений (Phylloscopus trochiloides), та, відтоді, під цією назвою згадувався у найважливіших працях з авіфауни Криму (Костин, 1983; Костин, 2006). Обстеження оперення та морфологічних ознак беззаперечно вказує на те, що насправді цей птах є вівчариком лісовим (Phylloscopus inornatus). Це перше та поки що єдине свідчення на користь того, що вівчарик лісовий повинен бути внесений до переліку птахів фауни Кримського півострову. A thorough revision showed that a specimen of the small warbler taken by A.S. Lysetsky on 1.11.1957 in Crimea was mistakenly identified as Greenish Warbler (Phylloscopus trochiloides) and hence reported in major sources on Crimean avifauna (Kostin, 1983; Kostin, 2006). Inspection of plumage & structure traits irrefutably evidenced that this bird is indeed Yellow-browed Warbler (Phylloscopus inornatus). This is the first and only indication that Yellow-browed Warbler should be included in the list of Crimean birds.