Ефект термічного стресу при коренеутворенні стеблових живців деревно-кущових рослин - Довбиш, Н.Ф.; Хархота, Л.В. (Промышленная ботаника, 2010)
Розглянуто результати коренеутворення стеблових живців залежно від тривалості експериментального термічного стресу у видів і культиварів деревно-кущових рослин з різною регенераційною здатністю. Показано ефективність використання даного прийому у практиці вегетативного розмноження з метою отримання якісного садивного матеріалу декоративних деревно-кущових рослин. The results of rootformation of species and cultivars of trees and shrubs with different regenerative capacity depending on duration of thermal stress have been considered. The effectiveness of this method in vegetative reproduction practice with the purpose of obtaining high-quality planting samples of fancy tree-and-shrub plants has been shown.