Оцінка перспективності деяких багаторічних культур для виробництва біопалива - Жаворонкова, Т.Ю. (Промышленная ботаника, 2010)
На основі оцінки успішності інтродукції, урожайності надземної маси та біології розвитку багаторічних трав виділено Kitaibelia vitiifolia Willd. та Silphium perfoliatum L. як найперспективніші для виробництва твердого біопалива з багаторічних технічних культур, що придатні для поширення в природно-кліматичних умовах південного сходу України. Kitaibelia vitiifolia Willd. and Silphium perfoliatum L. has been singled out as the most perspective for the dry fuel production from perennial technical crops, which are of use for expansion in natural and climatic conditions of southern east of Ukraine, as a result of the assessment of successful introduction, crop-producing power of top and biology of perennial herbs elaboration.