Облаштування та оснащення підпільних друкарень ОУН - Стасюк, О. (Український визвольний рух, 2011)
У статті висвітлено способи облаштування та оснащення підпільних
друкарень ОУН, охарактеризовано умови праці повстанців у криївках
і бункерах, описано принцип забезпечення друкарень технікою та
всім необхідним для роботи, наведено статистичні дані стосовно їх
кількості; у таблиці подано перелік та короткий опис друкарень, що
функціонували на українських землях упродовж 1941—1954 рр. The article depicts underground printing offices, the way they were
established and equipped, gives characteristics to insurgents` work
conditions in bunkers and shelters, describes how printing houses were
supplied with machinery and other necessary things, provides data about
quantity, gives a list and short description of printing offices existing in
Ukraine in 1941—1945.