Пацифікація 1930 р. і судова система Другої Речі Посполитої - Гриців, М. (Український визвольний рух, 2011)
У статті проаналізовано функціонування правової системи Другої
Речі Посполитої міжвоєнного періоду з огляду на права української
національної меншини. Зокрема, підкреслено зміни судочинства після ескалації українсько-польських взаємин, що знайшла свій вияв у
пацифікації 1930 р. The article analyses legal system of the Second Polish Republic in the
interwar period from the point of view of the rights of the Ukrainian national
minority. Namely, changes in the proceedings after the escalation of
Ukrainian-Jewish relations reflected in the pacification policy in 1930.