Друга ліквідація органами НКВД УРСР Крайової екзекутиви ОУН у Львівській області в 1940—1941 рр. - Дерев’яний, І. (Український визвольний рух, 2011)
У досліджені показано діяльність органів НКВД УРСР, спрямовану на
ліквідацію КЕ ОУН у Львівській обл. На основі проаналізованих кримінальних справ з фондів ГДА СБ України та Архіву Управління СБ
України у Львівській обл. періоду 1940—1941 рр. досліджено особливості слідчої та судової діяльності органів радянської влади, встановлено 105 із 107 осіб, арештованих у ході оперативних дій протягом
серпня 1940 — січня 1941 рр., інкриміновані їм обвинувачення, процедуру винесення вироків та їх виконання. The research depicts activities of NKVD of the Ukrainian SSR held
to eliminate local leaders of the OUN in Lviv oblast. Peculiarities of
prosecution and court activities of the soviet power are investigated from
the criminal cases that are kept in the Branch-Wide State Archives of the
Security Service of Ukraine. Names of 105 out of 107 persons arrested in
Aug. 1940 — Jan. 1941 are defined, as well as laid accusations, verdict
procedure and sentence implementation.