Особові справи студентів як джерело вивчення українського визвольного руху - Мороз, В. (Український визвольний рух, 2011)
У статті проаналізовано особові справи тих студентів Львівського
університету і Українського техніко-господарського інституту в
Подєбрадах (Чехія), що були активними учасниками українського
визвольного руху середини ХХ ст. Систематизовано інформацію про
їхнє навчання, біографічні відомості, охарактеризовано громадську,
господарську, суспільно-політичну і військову діяльність. Dossiers of the Lviv University and the Ukrainian Technical and Economic
Institute (Podebrady, Czech Republic) students participating actively
in Ukrainian liberation movement in the middle of XX c. are analyzed.
Information about their studies, biographies, public, political, economical
and military activities is systematized.