Ліквідація радянськими карально-репресивними органами Подільського крайового проводу ОУН (1945—1952) - Марчук, І. (Український визвольний рух, 2011)
Стаття присвячена маловідомим сторінкам діяльності Подільського
крайового проводу ОУН у період 1945—1952 рр., тобто від моменту створення до часу остаточної ліквідації радянськими карально-репресивними органами цієї підпільної структури українського визвольного руху. На основі багатьох джерел проаналізовано зміни у
складі керівництва цього краю та обставини загибелі таких відомих
керівників як О. Безпалко, В. Бей, І. Прокопишин та інші. The article is devoted to little-known pages of the OUN Podillya local
board’s activities in 1945—1952, that is from its establishment up to the
moment of complete liquidation by the soviet punitive-repressive bodies.
Changes in the leading stuff of the territory and the death of such famous
leaders as O. Bezpalko, V. Bej, I. Prokopyshyn and others are analyzed.