«Чорна ніч брежнєвської реакції» (1965—1973) - Зайцев, Ю. (Український визвольний рух, 2011)
У статті проаналізовано боротьбу радянської влади з шістдесятниками в Україні. Охарактеризовано політичні репресії щодо чільних представників руху опору тоталітарному режимові між 1965 і 1972 рр., а
також різні види і форми їхньої діяльності у вказаний період. Окремий
акцент зроблено на арешти і переслідування наукової інтелігенції, зокрема співробітників Інституту суспільних наук у Львові. The article provides deep analysis of the soviet power’s struggle with
dissidents (shistdesyatnyky) in Ukraine. Political repressions against
prominent representatives of the resistance movement in 1965—1972,
and types and forms of their activities in the period mentioned are
characterized. Special accent is made on arrests and persecution
of scientific intelligence, in particular Lviv Social Science Institute
representatives.