Рослинність природних деревостанів Pinus sylvestris L. у заповідних зонах Кременецького горбогір'я - Ліснічук, А.М. (Промышленная ботаника, 2005)
Розглянуто особливості рослинного покриву соснових та сосново-дубових лісів на заповідних територіях Кременецького горбогір'я. Відмічено в піднаметовому ярусі домінуючі види, види рослин, занесених до Червоної книги України та регіонально рідкісні рослини. Основне флористичне ядро складають бореальні та неморальні види широкої екології. Виявлено вплив антропогенного фактору. The particular characteristics of vegetation in pine and oak-pine forests, grown on the reserved territories of Kremenets hilly region, have been taken into consideration. The Ukrainian Red Data Book species, regional rare plants and dominant species location have been mentioned and registered in the herbage and low shrub layer. The boreal species and plants of the board-leaved forests (nemoralic) form the main flora basis. The influence of the anthropogenic factor has been discovered.