Мировой фрахтовый рынок и глобальный кризис - Дебель, С.И. (Економічні інновації, 2009)
Обґрунтовано роль морського судноплавства у світовій економіці. Аналізуються вплив світової фінансової кризи на стан фрахтового ринку суховантажів та ринку новобудови суден та обґрунтовуються заходи зі зменшення вводу в експлуатацію суден для покращення стану фрахтового ринку. Article presents basis role of shipping in a world economy, analyses the influence of world financial crisis on a chartered market of dry-cargo ships and market of vessel’s new building condition and basis measures on diminishing of putting ships into exploitation for the improvement of chartered market condition.