Экономически основы формирования морских пассажирских перевозок - Гоцуляк, О.А. (Економічні інновації, 2009)
Розглядаються морські пасажирські перевезення та світове круїзне судноплавство. Результати дослідження представлено за видами плавання та типами використованого флоту. Обґрунтовуються рекомендації що до розвитку лінійного пасажирського та круїзного судноплавства в Україні та Чорноморському регіоні. Article presents the research Marine passenger transportations and world cruise shipping. Research results are presented after the types of swimming and types of using vessels. The recommendation that to development of linear passenger and cruise shipping in Ukraine and Black sea are region substantiated.