Конкурентная устойчивость и стратегия управления судоходных компаний - Култышева, Н.М. (Економічні інновації, 2009)
Не всі транспортні організації готові до актуального ведення конкурентної боротьби. Навіть володіння визначеними конкурентними перевагами не дозволяє багатьом організаціям реалізувати свої переваги через відсутність практики використання всього комплексу засобів: гнучкої тарифної політики, організації залучення перевезення вантажу і пасажирів, ефективних методів стимулювання. Вихід з важкого фінансового положення транспорту може бути лише на шляху створення конкурентоздатного виробництва, ориентированого на потреби споживача. The system of factors for making the optimal economic decisions is analyzed. The mechanism and scientific - methodical aspects of economic stability management in the shipping business are covered. Development of economic stability management is proved on achievement of unity of economical activities in accordance with principles of functioning of the market of freight services.