Обеспечение уровня конкурентоспособности судоходных компаний на фрахтовом рынке - Воркунова, О.В. (Економічні інновації, 2009)
У статті розглянуті елементи системи забезпечення рівня конкурентоспроможності судноплавної компанії, основними з яких в умовах формування ринкових відносин, варто розглядати мету та завдання судноплавної компанії, формування конкурентного середовища, чинники, що впливають на рівень конкурентоспроможності компанії та формують стабільність судноплавних компаній. Визначено поняття «система забезпечення рівня конкурентоспроможності судноплавної компанії. In article elements of formation of system of maintenance of level of competitiveness of the shipping company, basic of which in the conditions of formation of market relations are considered, it is necessary to consider the purposes and problems of the shipping company, formation of the competitive environment, the factors influencing level of competitiveness of the company and forming stability of the shipping companies. The concept «system of maintenance of level of competitiveness of the shipping company» is defined.