Производительность тоннажа и ее влияние на предложение и спрос на мировом рынке морских перевозок - Крысюк, Л.М. (Економічні інновації, 2009)
У статті висловлюються результати дослідження експлуатаційної продуктивності світового флоту, і аналіз співвідношення між пропозицією і попитом на ринках морських перевезень, включаючи провізну здатність в секторі контейнерних перевезень. Основними даними показниками є зіставлення вантажопотоку з розподілом флоту, об'єм перевезених вантажів в тоннах і вантажообіг в тонно-мілях на тонну дедвейту, а також надмірний дедвейт в основних секторах ринку морських перевезень. In the article the results of research of the operating productivity of world fleet, and analysis of correlation, are expounded between suggestion and demand at the markets of marine transportations, including transport ability in the sector of transportations of containers. The basic examined indexes it is been comparison of traffic of goods with distributing of fleet, volume of the transported loads in tons and turnover of goods in tn-ml on the ton of deadweight, and also surplus дедвейт in the basic sectors of market of marine transportations.