Особенности оценок роли торговых портов в системе интенсивных транспортных технологий - Примачев, Н.Т.; Мезина, Л.В. (Економічні інновації, 2009)
Розглядаються особливості розвитку торговельних портів щодо параметрів міжнародної економіки. Увага зосереджена на принципах диверсифіаціїі формування портового потенціалу по регіонах морської торгівлі. Обґрунтовується доцільність інтенсифікації експорту транспортних послуг. Features of development of trading ports concerning parametres of the international economy are considered. The attention is concentrated to principles of a diversification of formation of port potential on regions of sea trade. The expediency of an intensification of export of transport services is proved.