Динамика численности и расселения украинцев в Крыму, по данным всеобщих переписей населения ХІХ-ХХІ вв. - Киселев, С.Н.; Петроградская, А.С. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2008)
В статье описывается динамика численности и расселения украинцев на территории Крымского полуострова, по данным переписей населения XIX–XXI вв., которые характеризуются постоянной тенденцией увеличения численности и доли украинцев в этнической структуре населения Крыма и сохранением основных черт сложившейся в XIX в. системы расселения. У статті описується динаміка чисельності і розселення українців на території Кримського півострова, за даними переписів населення XIX–XXI століттях, які характеризуються постійною тенденцією збільшення чисельності і долі українців в етнічній структурі населення Криму і збереженням основних рис системи розселення, що склалися в XIX ст. In the article the dynamics of quantity and settling apart of Ukrainians is described on territory of the Crimean peninsula, from data of censuses of population XIX–XXI cc., which are characterized the permanent tendency of increase of quantity and stake of Ukrainians in the ethnic structure of population of Crimea and maintainance of basic lines of the system of settling apart, folded in XIX c.