Інтеграція технологій Semantic Web в системах Business Intelligence 2.0 - Рогушина, Ю.В.; Гладун, А.Я. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглянуті перспективи використання таких компонентів Semantic Web, як метадані, онтології, семантичні Web-сервіси та інтелектуальні програмні агенти, для інтелектуалізації засобів Business Intelligence 2.0 (ВІ) з метою перетворення даних у знання, а знань – у бізнес-дії для отримання певних корисних результатів. Програмні продукти ВІ сьогодні швидко розвиваються і широко застосовуються, тому інтеграція ВІ з Semantic Web впливає як на розвиток ВІ-платформ, так і на інтерес до практичного застосування Semantic Web. Рассмотрены перспективы использования таких компонентов Semantic Web, как метаданные, онтология, семантические Web-сервисы и интеллектуальные программные агенты, для интеллектуализации средств Business Intelligence 2.0 (BI) с целью превращения дан-ных в знание, а знаний – в бизнес-действия для получения определенных полезных результатов. Программные продукты BI сегодня быстро развиваются и широко применяются, потому интеграция BI c Semantic Web влияет как на развитие ВІ-платформ, так и на интерес к практическому применению Semantic Web. The perspectives of such Semantic Web components as metadata, ontology, semantic Web-services and intelligent software agents, are considered for intellectualization of Business Intelligence 2.0 (BI) facilities with the purpose of converting of information into knowledge, and knowledge – in business-actions for certain useful results. Today the BI software is quickly developed and widely used that is why the integration of BI with Semantic Web influences both on development of ВІ-platforms and on interest to practical applications of Semantic Web.