Динамiка накопичення стероїдних глiкозидiв у листках представникiв роду Rhododendron L. протягом онтогенезу - Антонюк, Т.М.; Оканенко, О.А.; Таран, Н.Ю. (Физиология и биохимия культурных растений, 2010)
Методом тонкошарової хроматографії досліджено вміст стероїдних глікозидів у листках представників роду Rhododendron L., культивованих у природних умовах Лісостепу України. Визначено кількісний вміст стероїдних глікозидів протягом вегетаційного періоду. Встановлено залежність їх вмісту від фази онтогенезу. Методом тонкослойной хроматографии исследовано содержание стероидных гликозидов в листьях представителей рода Rhododendron L., культивируемых в естественных условиях Лесостепи Украины. Определено количественное содержание стероидных гликозидов в течение вегетационного периода. Установлена зависимость их содержания от фазы онтогенеза. Steryl glycoside content in leaves of Rhododendron L. cultivated in the natural conditions of woodsteppe of Ukraine was determined during ontogenesis. Dependence of steryl glycoside content upon the phase of plant ontogenesis was revealed. Quantity of the substances was maximal at the period of flowering of plants and minimum at the period of fruits forming.