Формування взаємовідношень між рослинами і грибними патогенами на прикладі основних хвороб пшениці - Крючкова, Л.О. (Физиология и биохимия культурных растений, 2010)
На прикладі основних грибних хвороб пшениці розглянуто категорії расоспецифічного та расонеспецифічного імунітету рослин, а також формування основних чинників фізіологічного вираження імунних реакцій: надчутливості, папіл, фітоалексинів. На примере основных грибных болезней пшеницы рассмотрены категории расоспецифического и расонеспецифического иммунитета растений, а также формирование основных факторов физиологического выражения иммунных реакций: сверхчувствительности, папилл, фитоалексинов. Following the example of main wheat fungal diseases categories of race-specific and race-nonspecific resistance are reviewed as well as a formation of the factors of physiological adaptation: hypersensitive response, papilla, phytoalexins.