Функціональні характеристики фотосинтетичного апарату сучасних сортів озимої пшениц - Шадчина, Т.М. (Физиология и биохимия культурных растений, 2010)
Проведено порівняльне дослідження функціональних характеристик фотосинтетичного апарату п’яти контрастних за зерновою продуктивністю генотипів озимої пшениці вітчизняної селекції: нових високопродуктивних сортів Фаворитка, Смуглянка, Володарка, гібридної лінії УК-273В та менш продуктивного старого сорту Миронівська 808. Проведено сравнительное исследование функциональных характеристик фотосинтетического аппарата пяти контрастных по зерновой продуктивности генотипов озимой пшеницы отечественной селекции: новых высокопродуктивных сортов Фаворитка, Смуглянка, Володарка, гибридной линии УК-273В и менее продуктивного старого сорта Мироновская 808. The parameters of the functional state of the photosynthetic apparatus of the five contrast on grain productivity winter wheat genotypes of the Ukrainian selection: the new high grain yield cultivars Favorytka, Smuglyanka and Volodarka, hybrid line UK-273B and less productive old cultivar Myronivska 808 were studied on the base of PAM fluorometry.