Становлення регіону як спеціалізованої відтворювальної системи - Моліна, О.В. (Економічні інновації, 2010)
Стаття присвячена обґрунтуванню передумов формування регіону як спеціалізованої відтворювальної системи. Подано аналіз динаміки структури соціально-економічного потенціалу регіону при переході до моделі інноваційної і соціально орієнтованої економіки. Запропоновано рекомендації щодо рефункціоналізації регіону, які спрямовано на вдосконалення регіональної політики. The article is devoted to the reasoning of prerequisite for the regional formation as specialized reproductive systems. The analysis of structural dynamics of socio-economic potential of the region during the transition to the model of innovative and socially-oriented economy is given. Recommendations on changing the regional functions aimed at improving the regional policy are offered.