Трансформація стратегії підвищення конкурентоспроможності регіону в умовах нової економіки - Осипов, В.М. (Економічні інновації, 2010)
В статті досліджено роль регіону в умовах посилення глобалізаційних процесів, сформульовано визначення поняття «конкурентоспроможність регіону», досліджено особливості трансформації стратегії підвищення конкурентоспроможності регіону в умовах нової економіки, запропоновано кластерну модель інноваційного розвитку регіонів України, а також створення інноваційного табло регіонів України. In the article the role of a region in terms of intensification of global processes has been investigated, term “competitiveness of a region” has been developed, transformation of a strategy of increase of a region’s competitiveness in terms of new economy has been researched, the cluster model of the innovative development of Ukrainian regions, and also the working out of an innovative panel of Ukrainian regions have been proposed.