Хіміко-біологічні засоби для підвищення використання рослинами озимої пшениці фосфору з гліцерофосфату кальцію - Давидова, О.Є.; Сторчак, М.М.; Дульнєв, П.Г.; Аксиленко, М.Д.; Матюша, Т.В. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
У вегетаційних дослідах показано, що передпосівна обробка насіння водними розчинами регуляторів росту і розвитку рослин, антиоксидантів, мікроелементів, окремо та у сумішах позитивно, але по-різному впливає на фізіологічний статус 21-добових рослин м’якої озимої пшениці сорту Смуглянка, селекційної лінії УК 1057, твердої пшениці сорту Лагуна та сприяє поліпшенню їх фосфорного живлення внаслідок підвищення здатності коренів до засвоєння фосфору з гліцерофосфату кальцію. В вегетационных опытах показано, что предпосевная обработка семян водными растворами регуляторов роста и развития растений, антиоксидантов, микроэлементов отдельно и в смесях положительно, но по-разному влияет на физиологический статус 21-суточных растений мягкой озимой пшеницы сорта Смуглянка, селекционной линии УК 1057, твердой пшеницы сорта Лагуна и способствует улучшению их фосфорного питания в результате повышения способности корней усваивать фосфор из глицерофосфата кальция. It was shown in vegetative experiments that preseeding processing of seeds by water solutions of growth and development plant regulators, antioxidants, microelements single and in blends positively influenced on the physіological status of 21-day plants of common winter wheat cultivar Smuglyanka, selection line UK 1057, durum wheat Laguna and improved their phosphorus nutrition by rising of roots ability to use calcium glycerophosphate phosphorus.