Генетичні та біотехнологічні основи створення нових форм буряків і пшениці - Чугункова, Т.В. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
Представлено огляд досліджень та головні досягнення співробітників відділу генетичних основ гетерозису Інституту фізіології рослин і генетики НАН України. Основну увагу приділено генетичним, цитологічним, молекулярно-генетичним та біотехнологічним основам створення нових форм буряків і пшениці. Представлены обзор исследований и главные достижения сотрудников отдела генетических основ гетерозиса Института физиологии растений и генетики НАН Украины. Основное внимание уделено генетическим, цитологическим, молекулярно-генетическим и биотехнологическим основам создания новых форм свеклы и пшеницы. The paper presents a review of researches and main achievements of scientists of the department of genetical basis of heterosis of Institute of Plant Physiology and Genetics.