Місце та роль Є. Коновальця в державотворчих процесах доби Центральної ради та Гетьманату (листопад 1917 — листопад 1918 рр.) - Хома, І. (Український визвольний рух, 2011)
У публікації досліджено військово-політичну діяльність Є. Коновальця
як командувача формації Січових стрільців та лідера західноукраїнської громади Києва в добу Центральної ради та Гетьманату. Увагу
зосереджено на маловідомих фактах, частина з яких уперше вводиться в історіографію. At the article describes the military-political activities of Y. Konovalets as
the commander of the Ukrainian Sich Riflemen (Sitchovi Striltsi) formation
and the leader of the West-Ukrainian community in Kyiv during the Central
Rada and the Hetmanate periods. The emphasis is laid on little-known
facts, some of which are introduced into historiography for the first time.